Descobreix totes les activitats culturals que t’ofereix l’illa de Menorca
Què
On
Quan
 
LOGO
 
 
 

Menorca estrena el mandat com a Regió Europea de Gastronomia

Menorca estrena el mandat com a Regió Europea de Gastronomia
 
Gastronomia. Aquesta és la primera de les més de les 50 activitats que conformen el programa que es desenvoluparà al llarg de tot l’any i que girarà al voltant de la cuina, la cultura local, el territori i la sostenibilitat.
Informació
Observacions
Com arribar-hi
Informació
Menorca estrena aquest dissabte, dia 15 de gener, el mandat com a Regió Europea de Gastronomia 2022. La inauguració s’ha hagut d’adaptar a la situació sanitària actual, de manera que la celebració serà de caire institucional i amb aforament limitat, mentre que les activitats complementàries més lúdiques i populars que s’havien previst i que implicaven més concentració de gent s’han posposat al proper 1 de març, Dia de les Illes Balears.

A l'acte hi seran presents representants dels stakeholders que donen suport al projecte de Regió Europea de Gastronomia 2022 i dels diferents ajuntaments. Conduït i presentat per David Baret, el tret de sortida del mandat comptarà amb les intervencions de la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana; un representant del Govern de les Illes Balears; i l’alcaldessa de de Sant Lluís, Carol Marquès.

La presidenta de l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT), Diane Dood, també acudirà a la l’esdeveniment per passar el testimoni a Menorca com amfitriona de la Plataforma de Regions Europees de Gastronomia, així com també l’alt representant per a l’Aliança de Civilitzacions de l’ONU i ambaixador de la Regió, Miguel Ángel Moratinos, qui oferirà una ponència sobre “Menorca, referencia en biodiversidad, diversidad cultural y gastronòmica”.

La segona ponent convidada és la cuinera Blanca Mayandía, amb arrels menorquines i protagonista dels deu capítols del programa ‘Blanca en Menorca’ que es van emetre el passat mes de novembre a Canal Cocina. La nota musical de la festa anirà a càrrec del duo Dues Llunes, format per Annabel Villalonga i Auba Villalonga.

L’acte d’aquest dissabte és el primer dels més de les 50 activitats que conformen el programa que es desenvoluparà al llarg de tot l’any i que girarà al voltant de la cuina, la cultura local, el territori i la sostenibilitat com a grans eixos motors d’aquesta declaració que esdevé un projecte de llarg recorregut que ha de tenir continuïtat de futur per seguir treballant en els objectius de posicionar l’illa com a destinació gastronòmica de qualitat; fomentar l’augment del consum del producte local; promoure projectes d’innovació i transformació que permetin el desenvolupament de models innovadors en el sector agroalimentari.

En aquest any de mandat, la Regió vol aconseguir el suport i la complicitat de la societat per tal que els menorquins siguin els principals prescriptors i contribueixin a la salvaguarda de la gastronomia local, la cultura i l’artesania a través d’una campanya d’adhesions que es poden formalitzar, a títol individual, com empreses o entitats, al link: https://bit.ly/3taQH5F

La Regió Europea de Gastronomia té el suport de Fundació Foment del Turisme de Menorca i Consell Insular de Menorca, Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca, Associació Menorquina de Cafeteries, Bars j Restaurants, Associació Hotelera de Menorca (ASHOME), Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Associació de Restauració de Menorca, Confraria de Pescadors de Ciutadella, Confraria de Pescadors de Fornells, Confraria de Pescadors de Maó, Cooperativa del Camp de Menorca, Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears, Fra Roger Gastronomia i Cultura, Escoles d’Adults de Menorca, Escola de Turisme de Menorca i Associació LEADER Illa de Menorca.
ObservacionsCom arribar-hi
Veure ruta
15/01/2022 - 12.00 h
Propostes similars
Programació de la Diada del poble de Menorca 2022
On: Tots els municipis de Menorca
Quan: Del 12/01/2022 al 26/01/2022
Els Dimecres és dia de Brou
On: Restaurants de Menorca
Quan: 1, 15, 22 i 29 de desembre, i 12, 19 i 26 de gener
Clàssics amb els ulls tancats
On: Biblioteques de Menorca
Quan: De gener a març del 2022