Descobreix totes les activitats culturals que t’ofereix l’illa de Menorca
Què
On
Quan
 
LOGO
 
 
 

Vas més brut que un carboner!

Vas més brut que un carboner!
 
Exposicions. L'ofici de carboner era una labor molt necessària per proveir les llars ja que el carbó s'emprava en les cuines de ferro, els brassers i els maridets. 
Informació
Observacions
Com arribar-hi
Informació
La Biblioteca de Maó acull aquesta exposició etnològica sobre el carbó i els carboners produïda pel Centre Artesanal de Menorca. Durant gairebé un mes es podrà veure l'exposició a la planta baixa. L'exposició ha recorregut diversos pobles de Menorca i es pot veure per primera vegada a Maó. Es pot visitar de forma lliure. Cal tenir en compte que té molt interès etnològic ja que la feina de carboner gairebé ha desaparegut.

L'exposició es compon de diferents mòduls que combinen breus textos explicatius amb imatges, il·lustracions i elements interactius que fan de la seva visita una experiència divulgativa adreçada a tots els públics. Un parell de maquetes de sitges i algunes de les eines més singulars de l'ofici complementen la mostra.

El visitant de l'exposició podrà saber com funcionaven els contractes entre el senyor del lloc i el carboner, on dormien els carboners durant el temps que estava encesa una sitja, com es construeix la sitja, en què consisteix l'elaboració de carbó o quina funció tenen les fumeres, entre altres detalls d'interès.
ObservacionsCom arribar-hi
Veure ruta
Del 17/11/2021 al 13/12/2021
http://www.bibliomao.es/
Imatges relacionades

 
Propostes similars
Magatzem d'històries al Museu de Menorca
On: Museu de Menorca
Quan: Del 02/07/2021 al 17/04/2022
Programació de la Diada del poble de Menorca 2022
On: Tots els municipis de Menorca
Quan: Del 12/01/2022 al 26/01/2022
L'exposició 'Distància___Social' es trasllada a Ciutadella
On: Sala municipal d’exposicions El Roser
Quan: Del 15/01/2022 al 05/03/2022